eTaxi header image

За водачи

Файлове за брандиране

1. Кратко описание на услугата.

 1.1 Какво е "etaxi.bg".

- "etaxi.bg" е платформа за намиране на свободни таксиметрови автомобили и директна комуникация с тях. Посредством предоставено от оператора устройство свободния таксиметров автомобил се визуализира върху карта в приложението и водача на автомобила  получава  директно обаждания от нуждаещите се от таксиметрова услуга.  

 1.2 Какво "etaxi.bg" не е:

   - таксиметрова централа

   - не приема и не разпределя поръчки

   - не определя цени

   - не оперира със собствени автомобили 

2. Териториално покритие на услугата.

Услугата е достъпна на територията на цялата страна.

3. Условия за регистрация.

В платформата е възможна регистрация на автомобили и водачи които са изпълнили нормативните изисквания и могат да докажат наличието на всички изискуеми документи съгласно Закон за автомобилните превози и Наредба 34 за таксиметров превоз на пътници. 

4. Цени за оборудване, инсталация и регистрация в платформата. 

4.1 Оборудване

- основно оборудване: GPS/GPRS модул се предоставя срещу депозит от 60лв. /шестдесет лева/. При прекратяване на ползването на услугата и връщане на оборудването в експлоатационна годност депозита се възстановява незабавно

- допълнително оборудване: Четец за идентификатор - необходим е при автомобили които се управляват от повече от 1 водач. Служи за автоматизирано разпознаване на водача и визуализация на неговите данни и телефон за връзка. Не се заплаща допълнително и е включен в основния депозит. 

 - идентификатор за водач /чип/: посредством идентификатора в платформата се визуализират данните и телефона на водача който управлява в момента автомобила. Закупува се еднократно и работи във всеки автомобил на територията на страната регистриран в "etaxi.bg" с наличие на четец за идентификатор. Цена 15лв. /петнадесет лева/

4.2 Инсталация

 - основното и допълнително оборудване се монтира само в сервизните центрове на операторите по региони. Цената за стандартен монтаж е до 50лв. /петдесет лева/. Списък с регионалните оператори можете да видите по-долу на страницата.

Допълнителна информация и регистрация като "Регионален оператор" за всички населени места с изключение на София, Варна, Добрич и Пазарджик  на тел: 0889 222 898.

4.3 Регистрация 

- регистрацията в платформата е безплатна и се извършва след закупуването на абонаментен пакет за всеки регистриран автомобил. 

- регистрацията на автомобил, водач и покупката на идентификатор за водач се извършва в сервизните бази на регионалните оператори.

4.4 Абонаментни планове

- от 25.00 до 35.00 лв на месец в зависимост от срока на абонамента

 

Сервизни центрове на оператори по региони

София: СДА-5 ЕООД  инж. Спас Атанасов тел: 087 863 1073, 088 893 3123, 02 929 12 35, 02 920 40 28

София ж.к. Христо Смирненски, ул. „587-ма“ бл.76, 1574 

Виж на картата 

 

Добрич и Силистра: Сиско-М ООД  ТЕЛ: 058 605 04

Адрес: гр. Добрич ул. "Родопи" №3 

Виж на картата

 

Варна: Сиско-М ООД  ТЕЛ: 052 51 721

 гр. Варна 9020, кв. Възраждане, местност Планова

Виж на картата 

Форма за регистрация

Удостоверение "Водач на лек таксиметров автомобил"
jpg, jpeg или png
Какви езици владеете?