eTaxi header image

Често задавани въпроси

eTaxi.bg е платформа за намиране на свободни таксиметрови автомобили и директна комуникация с тях. Посредством предоставено от оператора на платформата устройство или мобилно приложение свободния таксиметров автомобил се визуализира върху карта в платформата и водача на автомобила получава директно обаждания от нуждаещите се от таксиметрова услуга.

eTaxi.bg не е:

- таксиметрова централа

- не приема и не разпределя поръчки

- не определя цени

- не оперира със собствени автомобили

Услугата е достъпна на територията на цялата страна.

В платформата е възможна регистрация на автомобили и водачи, които са изпълнили нормативните изисквания, и могат да докажат наличието на всички изискуеми документи съгласно Закон за автомобилните превози и Наредба 34 за таксиметров превоз на пътници.

Регистрацията в платформата е безплатна и се извършва през основния сайт на платформата или през мобилното приложение.

Платформата дава възможност да се работи с мобилно приложение или GPS тракер.

1. Вариант с мобилно приложение:

Андроид базиран телефон/собственост на водача/ с мобилен интернет.

Регистрайте се и изтеглете приложението Предлага се в Google Play

2. Вариант с GPS тракер:

Основно оборудване: GPS/GPRS модул се предоставя от оператора на платформата срещу депозит от 60лв. /шестдесет лева/. При прекратяване на ползването на услугата и връщане на оборудването в експлоатационна годност депозита се възстановява незабавно.

Няма изискване автомобилите ползващи платформата да бъдат брандирани със стикери. Файловете за брандиране са в подходящ за рекламните агенции формат. За ползването им не се дължи такса.

За водачите избрали варианта да брандират автомобилите със стикери на eTaxi сме приготвили подаръци и приятни изненади.

Файлове за брандиране

Проблем с приложението може да се дължи, че приложението е в режим пестене на батерия. Този проблем лесно може да се реши, като промените настройките за приложението - пестене на батерия или работа на приложение на заден фон.

Huawei

Настройки на телефона > Батерия > Стартиране на приложението и след това задайте приложението си на Управление ръчно и се уверете, че всичко е включено.

За по-стари модели

Настройки на телефона > Разширени настройки > Мениджър на батерията > План на батерията, задайте на Производителност


Samsung

Настройки > Грижа за устройство > Батерия > Управление на енергията на приложенията > Пост. неизп. прил. в спящ режим махнете отметката

Настройки > Поддръжка на устройството > Батерия изберете приложението eTaxi Driver и премахнете опцията за пестене на батерия


Xiaomi

Сигурност > Батерия > Икономия на батерията на приложението > eTaxi Driver > Без ограничения

или

Настройки > Разширени настройки > Мениджър на батерията > План на батерията/захранването задайте на Производителност


Lenovo

Настройки > Приложения > eTaxi Driver > Батерия


Ако имате проблем с приложението, моля свържете се с нас на телефон +359 889 222 898 или sales@easytracking.bg, като опишете марка, модел и версия на Андроид. Ние ще ви отговорим в най-кратки срокове.